Korte Lakenstraat 22  2011 ZD  Haarlem   |    023 - 53 18 517    |    info@schermerhorn.nl    |

Antieke Schouwen, Willem Schermerhorn.

Willem Schermerhorn antieke schouwen en haarden is opgericht door Willem Schermerhorn in 1980.
Sinds 2006 is Maarten Schermerhorn als tweede generatie werkzaam bij het bedrijf en delen Willem en Maarten de dagelijkse leiding.

Het bedrijf is gevestigd aan de rand van het oude centrum van Haarlem. In de wijk de Vijfhoek, ooit een doolhof van straatjes vol met werkplaatsen, zitten wij op een prachtige locatie.
Hier komen de schouwen binnen uit alle windstreken. Op de openingspagina zag u bijvoorbeeld een achttiende-eeuwse schouw uit de Loire-streek in Frankrijk.
Onder het kopje ‘Schouwen’ kunt u alvast een greep uit het zeer uitgebreide aanbod bekijken. Komt u vooral ook een keer langs in onze toonzaal.

Voorraad.

In de toonzaal hebben wij een ruime voorraad schouwen uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Veel van deze schouwen komen uit Frankrijk, maar we hebben ook schouwen uit Nederland, België en Engeland. Dit zorgt ervoor dat we schouwen van verschillende materialen hebben, bijvoorbeeld zandsteen, kalksteen, diverse bijzondere soorten marmer, en meestal zelfs enkele schouwen van hout of gietijzer. Ook bieden wij verschillende maten schouwen aan: kleintjes van één bij één meter tot grote van wel twee bij twee meter. Courante maten zijn 1.05 tot 1.10 meter hoog en 1.30 tot 1.50 breed.
Omdat er bijna dagelijks schouwen binnenkomen en weer verkocht worden, is het helaas niet mogelijk om ons gehele aanbod (up-to-date) op de site te plaatsen. Komt u vooral een keer langs bij onze toonzaal om ons actuele aanbod te bekijken.

Restauratie.

Hoewel veel oude en antieke schouwen nog in perfecte staat verkeren, zijn restauraties dikwijls noodzakelijk – soms zelfs heel ingrijpende.
Om de restauratie tot in perfectie te verrichten, doen wij dit zelf in onze steenhouwerswerkplaats.
Bij voorkeur voeren we de restauraties zo uit, dat de oude sfeer behouden blijft.
Dat is vaak nog moeilijker dan de restauratie tot de nieuwstaat door te voeren.
Het resultaat is het zeker waard. 
Ook is het mogelijk om in overleg een gekozen schouw in detail te laten aanpassen.
Extra of langere zijplaten, bewerkte profileringen voor een vloerplaat of een binnenkader in de juiste steensoort maken we voor u op maat bij de schouw.
Zo kloppen alle details voor de inbouw bij u thuis.

Montage.

Wanneer u de keuze voor een bepaalde schouw heeft gemaakt, plaatsen wij deze graag bij u thuis. Het plaatsen van schoorsteenmantels in woningen behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden en wij doen dit door heel Nederland. In sommige gevallen plaatsen we alleen de schouw, vaker echter doen we de complete montage met een open haard, een rookkanaal, of een gasvuur. Daarbij wordt het werk desgewenst vanaf de fundatie tot aan het topje van de schoorsteen uitgevoerd door onze eigen mensen. U kunt er dus op rekenen dat de hele klus in handen is van hetzelfde bedrijf.Om juist die fraaie schouw te vinden die optimaal in uw huis past, nodigen wij u graag uit om onze uitgebreide voorraad te komen bekijken.

U vindt de toonzaal in Haarlem op het volgende adres:
Korte  Lakenstraat 22
2011 ZD  Haarlem  

Wij zijn geopend op afspraak.
Voor het maken van een afspraak zijn wij te bereiken op:
023-5318517.
info@schermerhorn.nl