Korte Lakenstraat 22  2011 ZD  Haarlem   |    023 - 53 18 517    |    info@schermerhorn.nl    |

Werkwijze

U bent op zoek naar een mooie schouw voor uw woning. Al snel blijkt dat u advies nodig heeft over alle aspecten, die horen bij de aankoop daarvan. Welke maat schouw kunt u plaatsen, hoe zit het met de open haard, wat voor rookkanaal heeft u of zou er moeten komen.

Advies van begin tot eind.
Willem Schermerhorn begeleidt u vanaf uw overpeinzingen over welke schouw u mooi vindt, totdat de haard uiteindelijk aangestoken kan worden. Dat gaat als volgt:

Keuze van de schouw.
In onze toonzalen staan schouwen opgesteld in allerlei stijlen, maten en marmer- en steensoorten. Bij uw bezoek kijkt u eerst zelf even rustig rond om enigszins te bepalen wat u mooi vindt. Daarna beoordelen we met u aan de hand van tekeningen en uw maatvoering of de schouw wellicht zou passen. U krijgt na een gesprek tevens een indicatie van de kosten die plaatsing van de schouw met zich meebrengen. Soms is een enkel bezoek niet genoeg om tot een definitieve keuze te komen.

Montage.
Daarna is het belangrijk dat we eerst de situatie bij u thuis komen opnemen. Bij dit  -vrijblijvende-  huisbezoek wordt gekeken naar de stijl en inrichting van uw huis en beoordelen we globaal de kwaliteit van uw rookkanaal. Verder zijn allerlei andere details van belang: fundatie, afwerking van uw vloer, stucwerk, etc. Aan de hand van al deze informatie ontvangt u een schriftelijke offerte waarin onze werkzaamheden zijn omschreven.

De definitieve keuze.
Aan de hand hiervan kunt u rustig een beslissing nemen. Eventueel bespreken we bij een bepaalde schouw nog de verschillende manieren van inbouwen. Materiaalkeuze en wijze van inbouwen bepalen het uiteindelijke resultaat. Nadat u akkoord bent gegaan met het complete idee volgt een definitieve schets waarin alle beslissingen zijn opgenomen. Het is mogelijk dat in deze fase het rookkanaal nader onderzocht wordt. We voeren dit voor u uit door middel van een rookproef of een camera-inspectie. Ook hierbij is een prijs-opgave van te voren van belang.

Planning.
In veel gevallen is er bij u thuis sprake van een grote verbouwing of zelfs nieuwbouw. Het is dan zeer belangrijk dat de bouw van de schouw goed opgaat in de totale verbouwing door uw aannemer. In zo'n geval is het een goede gewoonte een keer een bouwvergadering bij te wonen. Voorbereidingen voor bijvoorbeeld beluchting, het gasvuur of het rookkanaal komen dan aan de orde. En heel belangrijk: het werk wordt samen met de aannemer ingepland.

De uitvoering.
Bij het uiteindelijke plaatsen van de schouw werken we alleen met eigen mensen. Zij weten al jaren wat onze normen zijn. Daarnaast wordt in principe alles op maat gemaakt. Bijvoorbeeld de stookplaats, die van allerlei materialen opgemetseld wordt, of  iedere verloopkap die apart op maat wordt gemaakt, voor die ene, specifieke situatie in uw huis.

The finishing touch.
Tenslotte hoort er nog een laatste onderdeel bij uw schouw en open haard. Met een haardplaat tegen de achterwand en een set bokken of een mooie antieke korf maakt u het helemaal af. Ook voor deze accessoires heeft u een zeer ruime collectie tot uw beschikking om uit te kiezen.

Alle leveringen en plaatsingen van antieke schouwen vinden plaats na volledige betaling van de schouw. De betaling van de montage geschiedt volgens nader te bespreken condities. Leveringen in het buitenland worden geheel verzorgd.  Verpakkingen, transport en aflevering in Europa of daar buiten kunnen worden uitgevoerd na vooruitbetaling van verpakking- en transportkosten. Leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Haarlem onder nummer 340.54480.